AGENCIJA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE
16 000 LESKOVAC, DUBOČICA 105/42, 065/ 24 24 234

 


Automatsko objavljivanje vozila na Vas sajt


Objavljivanje vozila na sajt

Brzo i jednostavno objavljivanje vozila sa Vašeg lagera na Vas sajt. Potpuno automatizovano rešenje...

   


Pogledajte
VIDEO UPUTSTVO za rad sa programom Auto Plac XP


Auto Plac XP Program za vodjenje auto placa

Brzo i jednostavno objavljivanje vozila sa Vašeg lagera na Vas sajt. Potpuno automatizovano rešenje...

   
   
 

GIIR - SERVISNA OPREMA

GIIR doo, auto dijagnostika, sistemi za reglazu, dizalice, kompresori

 

 

 

 

Auto Plac XP Program za autoplaceve Pravljenje racuna za vozilo

IZDAVANJE RAČUNA/PREDRAČUNA

Pogledajte video uputstvo...

Auto Plac XP Program za autoplaceve Video uputstvo Video Izdavanje Racuna/Predracuna
 

Kada kliknete na dugme izdavanje računa/predračuna iz glavnog menija programa otvoriće vam se forma računa koja sadrži sve neophodna polja za unos najvažnijih podataka koje sadrži jedan račun. U prvom delu vam se nalazi polje Kupac koga birate iz već postojeće liste kupaca iz vaše baze ili pak unosite podatke o novom kupcu u vašu bazu a sve preko dugmeta Kupci.
Broj računa
se sastoji od dva polja gde je prvo rezervisano za prefiks broja računa, a drugo za redni broj računa. Redni broj računa se automatski generiše ali se može uneti i ručno bez mogućnosti unošenja već postojećeg broja računa. Ako pokušate da unesete takav broj javlja se upozorenje da taj broj računa već postoji u bazi.

Ukoliko dođe do preskakanja nekog broja računa kasnije kod unosa tog broja AutoPlacXP predlaže opseg datuma izdavanja računa kako bi se održao hronološki raspored izdavanja računa.

Ispod broja računa nalaze se polja za unos Datuma izrade računa, Prometa i Valute. Ove datume možete uneti ručno ili preko kalendara koji se pojavljuje klikom na strelicu pored ovih polja sa desne strane.
Način plaćanja možete birati iz padajuće liste klikom na strelicu i on može biti virmanski ili gotovinski. Broj fiskalnog isečka unosite u polje Broj isečka, a u polje Avans unosite iznos za dati avans. Broj isečka i Avans se štampaju na računu samo ako se unesu.
Padajuće liste Tekući račun 1, Tekući račun 2 i Tekući račun 3 vam omogućavaju da izaberete koji će se tekući računi pojaviti na računu i predračunu kao i njihov redosled. Ove padajuće liste su aktivne samo ako imate definisane nazive banaka i brojeve računa. Ove podatke možete uneti u brazac koji dobijate klikom na dugme Računi u obrascu Podešavanje programa.
Opcija Prevoz robe omogućava kreiranje računa za izvršenu uslugu prevoza robe. Čekiranjem ove opcije dobijate dugme Transport koje otvara obrazac u kome definišeta da li je u pitanju međunarodni ili prevoz u domaćem saobraćaju, vozila koja ste prevezli, broj CMR obrasca i prevozno sredstvo.
Artikal/Vozilo birate iz liste vozila na lageru klikom na strelicu sa desne strane ovog polja, zatim unosite Količinu i pomoću dugmeta Dodaj dodajete vozilo u račun.

Nakon što ste odabrali Artikal/Vozilo iz liste pritisnite taster (Tab) potom unesite Količinu pa ponovo (Tab). U polje Cena možete direktno kucanjem nove cene da promenite cenu artikla, da ga dodate u račun i klikom na dugme Zapamti da ažurirate promene za taj artikal u magacinu.

Ako ste pogrešili i želite da izbacite neki artikal iz računa koristite dugme Izbaci.

Ako kreirate račun ili predračun za izvršeni transport onda u listi Artikal/Vozilo navodite relacije po kojima ste vršili transport.

U donjem delu prozora se nalazi polje Napomena za štampu u koje se unosi napomena koja će biti odštampana u sklopu računa i polje Napomena koje je interno i ne štampa se sa računom.
Za evidenciju plaćanja koristite dugme Plaćanje. Klikom na ovo dugme dobijate obrazac Način plaćanja u kome definišete podatke o tome da li kupac izvršio plaćanje, datum plaćanja i napomenu o plaćanju.
U donjem desnom uglu nalaze se dugmad: Odustani - za odustajanje od izrade računa i Sa slikom štampača - za štampanje. Ukoliko vršite kreiranje predračuna iznad dugmeta Sa slikom štampača nalazi se dugme Sa slikom štampača i znakom euro koje koristite za štampanje predračuna sa ukupnim iznosom izraženim u valuti Euro. Potvrde (samo za vozila iz uvoza) neophodne za registraciju možete štampati direktno klikom na dugme Potvrda u desnom delu prozora, a otpremnice na dugme Otpremnica. Na kraju je dugme Zapamti - za snimanje računa u vašu bazu.
Račun/predračun možete da obrišete iz baze čekiranjem polja Poništi u gornjem desnom uglu, a zatim na dugme Zapamti.

 

Sledeća stranica

 

 
Servisna Knjižica
Servisna Knjižica za automobile
po ceni već od 54 din/kom

www.servisnicentar.com
ServisniCentar v2.2.
Program za vođenje auto servisa.
Štampanje svih obrazaca

www.servisnicentar.com
VeleprodajaMaloprodaja
Lako i efikasno vođenje magacina.
Štampanje računa i sl.

www.mvp.servisnicentar.com


Ukoliko imate pitanja vezana za ovu stranicu budite slobodni i upišite Vaše podatke i pitanje, kliknite na POŠALJI , a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko želite da primate vesti o razvoju programa, promocijama i sl. unesite svoje podatke u polja ispod i kliknite POŠALJI.

Vaše Ime:
Firma:
Mesto:
e-mail :
Telefon:
Pitanje:      POŠALJI

 

|  Početak  |  Uputstvo  |  Zahtevi  | Kontakt  |

 


Servisna Knjižica za automobile Servisna Knjižica za automobile

ServisniCentarv2.2 Program za sve vrste auto servisa

Program Veleprodaja Maloprodaja , Uskoro u prodaji !!! Program Veleprodaja Maloprodaja , Uskoro u prodaji !!!


Auto plac Bancom Leskovac Auto plac Bancom Leskovac Prodaja polovnih vozila iz uvoza

Auto kuća Stepanovic Šabac

Auto plac Beoafrika d.o.o. Beograd
Auto plac Privilege Auto Kovin Prodaja polovnih vozila iz uvoza
Prevoz i prodaja automobila Sale doo , Maradik, Inđija
Auto plac Lu Kar Valjevo 065/ 5 04 04 03 Prodaja polovnih vozila iz uvoza
Auto plac Auto Tema, Kragujevac, 065 381 0000 Prodaja polovnih vozila iz uvoza
Auto plac Auto Inicijal , Beograd, 065/ 381-0011, Prodja polovnih vozila iz uvoza

 


  © Copyright 2006-2007. Sva prava zadržava AGENCIJA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE ORC STANIŠIĆ, LESKOVAC.
Objavljivanje vozila na sajt ServisniCentarv2.2 Program za sve vrste auto servisa Auto kuća Stepanovic Šabac Prodaja polovnih vozila iz uvoza Auto plac Beoafrika d.o.o. Beograd  Prodaja polovnih vozila iz uvoza GIIR doo, auto dijagnostika, sistemi za reglazu, dizalice, kompresori Auto plac Privilege Auto Kovin Prodaja polovnih vozila iz uvoza Auto Plac XP Program za vodjenje auto placa